Wykonanie

Dziś przypadkiem znalazłam SMARDZA jednego ale dość okazałych rozmiarów.Musiałam go szybciutko spożytkować ponieważ był to już dorosły osobnik i nie mogłam go przechowywać.Powstał więc pyszny omlet ze smardzem :)

smardze ok 150 gpół
cebulipół
pomidorasólpieprz
szczypta
oregano4
jajkaszczypiorekSmardze przekroić , opłukać i ugotować, ok 15 min. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzać tłuszcz włożyć
cebulę i
grzyby oraz
pomidor pokrojony w kostkę, smażyć kilka minut aż wszystko zacznie się przyrumieniać. Posypać
solą i
pieprzem i odrobiną
szczypiorku.
Jajka rozmącić i wlać przykrywając wszystko na patelni. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu aż
jajka się zetną. Zsunąć cały omlet na talerz , udekorować warzywami i posypać
szczypiorkiem.