ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet wołowy 600 gramówczerwona papryka 1/2 sztukzielona papryka 1/2 sztukbiała cebula 2 sztukzielona cytryna 1 sztukpor 2 sztukbakłażany 2 sztuksos rybny według uznaniacukier, oliwa z oliwekm, pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Obierz ze skórki i pokrój cebulę i bakłażany na cienkie plasterki, białą część porów na skośne kawałki, a zieloną na drobniutkie kawałeczki.Pokrój wołowinę na kawałki szerokości około 2 cm. Połącz wszystkie składniki, zapraw je sosem rybnym i odrobiną cukru.Przez ten czas podgrzewaj płaską patelnię, następnie pokrój szczypiorek. Odsącz wszystkie składniki z zaprawy, wlej odrobinę oliwy na patelnię, obniż temperaturę palnika do minimum. Włóż na patelnię warzywa i duś w taki sposób, aby pozostały lekko chrupiące. Zdejmij je z patelni, a następnie podgrzej ponownie patelnię i wrzuć kawałki posypanej pieprzem wołowiny, następnie dodaj garni z warzyw i delikatnie wy¬mieszaj, aby nie uszkodzić warzyw. Dolej trochę zaprawy, dopraw potrawę i podawaj w głębokim talerzu, posypując ją posiekanym szczypiorkiem. Jest to wyśmienite danie do jedzenia z bagietką, dodatkowo możesz podać sos rybny z ostrymi przyprawami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: