Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet wołowy 600 gramów
czerwona papryka 1/2 sztuk
zielona papryka 1/2 sztukbiała
cebula 2 sztukzielona
cytryna 1 sztuk
por 2 sztuk
bakłażany 2 sztuk
sos rybny według uznania
cukier,
oliwa z oliwekm,
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Obierz ze skórki i pokrój
cebulę i
bakłażany na cienkie plasterki, białą część
porów na skośne kawałki, a zieloną na drobniutkie kawałeczki.Pokrój
wołowinę na kawałki szerokości około 2 cm. Połącz wszystkie składniki, zapraw je
sosem rybnym i odrobiną
cukru.Przez ten czas podgrzewaj płaską patelnię, następnie pokrój
szczypiorek. Odsącz wszystkie składniki z zaprawy, wlej odrobinę
oliwy na patelnię, obniż temperaturę palnika do minimum. Włóż na patelnię warzywa i duś w taki sposób, aby pozostały lekko chrupiące. Zdejmij je z patelni, a następnie podgrzej ponownie patelnię i wrzuć kawałki posypanej
pieprzem wołowiny, następnie dodaj garni z warzyw i delikatnie wy¬mieszaj, aby nie uszkodzić warzyw. Dolej trochę zaprawy, dopraw potrawę i podawaj w głębokim talerzu, posypując ją posiekanym
szczypiorkiem. Jest to wyśmienite danie do jedzenia z
bagietką, dodatkowo możesz podać
sos rybny z
ostrymi przyprawami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: