Wykonanie
Pyszny, szybki i aromatyczny
łosoś z dodatkiem duszonych
porów ciekawa kompozycja smakowa, a co najważniejsze zdrowa :).
Składniki : dla 2-4 osóbfilet z
łososia świeży ok. 50 dag
papryka czerwona 1 sztuka
pory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
oliwa z oliwek 1 łyżka
pieprz,
sólsok z 1
cytrynyOpis przygotowania :czas przygotowania: do 30 min1. Myjemy
pory i osuszamy, następnie kroimy w krążki .
Cebulę kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy,usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę.2.
Łososia myjemy pod zimną
wodą, osuszamy i skrapiamy połową
soku z cytryny. Następnie przyprawiamy
solą i
pieprzem.3.
Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na niej
cebulę. Dodajemy
pora i
paprykę i smażymy max. do 6-7 minut na średnim ogniu. Przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem oraz
sokiem z cytryny.4.
Rybę smażymy na gorącej
oliwie z obu stron przez 2-3 minuty. Ja użyłam elektrycznego grilla więc
łososia natarłam
oliwą.5.
Pora wykładamy na talerz i układamy na niej
rybę. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub
ryżem. Smacznego
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy