ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowątróbka wieprzowa 600 gramówboczek surowy 100 gramówcebula 1 sztukjajka 1 sztukśmietana 4 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną wątróbkę naciąć poziomo, tak by utworzyła się kieszeń. Pokrojony w drobną kostkę boczek podsmażyć na patelni, dodać oczyszczoną i posiekaną cebulę, zeszklić na wytopionym tłuszczu, dodać posiekaną natkę oraz bułkę tartą i jeszcze chwilę smażyć. Do ostudzonej masy dodać jajko, śmietanę, do prawić do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszać. Rozszerzyć nieco kieszeń w wątróbce i napełnić farszem. Zaszyć lub spiąć otwór. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować resztą oleju, wstawić do średnio nagrzanego piekarn8ika i piec ok. 40 minut. upieczoną wątróbkę oprószyć pieprzem, posolić, pokroić w plasterki i polać sosem z pieczenia. Podawać z ziemniakami z wody i duszoną modrą kapustą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: