Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
udka kurczaka 4 sztuk
mąka 0,5 szklanek
jajko 1 sztuk
bułka tarta 1 szklanek
parmezan 50 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychWykonanie:Udka umyć i osuszyć. Na talerzu wymieszać
mąkę z
solą i
pieprzem. Obtoczyć udka, skropić je lekko
wodą i jeszcze raz obtoczyć. W osobnym naczyniu roztrzepać
jajko z łyżką
wody i
zieleniną oraz wymieszać
bułkę tartą z tartym
serem. Zamoczyć w
jajku wszystkie porcje
kurczaka, a następnie panierować je w
bułce z
parmezanem. Porcje
kurczaka ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec 0k. 30 minut w 200 stopniach ( jeśli z
mięsa po nakłuciu wypływa przejrzysty sos, danie jest gotowe). Podawać z cząstkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: