ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegoudka kurczaka 4 sztukmąka 0,5 szklanekjajko 1 sztukbułka tarta 1 szklanekparmezan 50 gramówsól 0,5 łyżek deserowychpieprz 0,25 łyżek deserowychnatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychWykonanie:Udka umyć i osuszyć. Na talerzu wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Obtoczyć udka, skropić je lekko wodą i jeszcze raz obtoczyć. W osobnym naczyniu roztrzepać jajko z łyżką wody i zieleniną oraz wymieszać bułkę tartą z tartym serem. Zamoczyć w jajku wszystkie porcje kurczaka, a następnie panierować je w bułce z parmezanem. Porcje kurczaka ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec 0k. 30 minut w 200 stopniach ( jeśli z mięsa po nakłuciu wypływa przejrzysty sos, danie jest gotowe). Podawać z cząstkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: