ßßß Cookit - przepis na Udka z piekarnika

Udka z piekarnika

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
udka kurczaka 4 sztuk
mąka 0,5 szklanek
jajko 1 sztuk
bułka tarta 1 szklanek
parmezan 50 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Udka umyć i osuszyć. Na talerzu wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Obtoczyć udka, skropić je lekko wodą i jeszcze raz obtoczyć. W osobnym naczyniu roztrzepać jajko z łyżką wody i zieleniną oraz wymieszać bułkę tartą z tartym serem. Zamoczyć w jajku wszystkie porcje kurczaka, a następnie panierować je w bułce z parmezanem. Porcje kurczaka ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec 0k. 30 minut w 200 stopniach ( jeśli z mięsa po nakłuciu wypływa przejrzysty sos, danie jest gotowe). Podawać z cząstkami cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4889/Udka-z-piekarnika