Wykonanie

Dlaczego sumo? Ponieważwygląd kotlecików skojarzył mi się z japońskimi zapaśnikami,a właściwie z ich ubiorem ;)Kawałek
wieprzowej karkówki i nieco
wołowiny zmieliłam.Łącznie około 40 dag
mięsa.Dodałam 3
jaja, czubatą łyżkę
mąki orzechowej, 3 łyżki tartego
parmezanu, garść posiekanej
natki pietruszki,
pieprz,łyżkę
octu balsamicznego i jednądrobno pokrojoną
dymkę.Wymieszałam dokładnie wszystkie składniki, odstawiłam na pół godziny.Z
mięsa uformowałam małe, podłużne kotleciki. Obtoczyłam je w
bułce tartej wymieszanej z
mąką orzechową, usmażyłam.Każdy "brzuszek" owinęłam ugotowanym wcześniej al dente spaghetti.Bardzo smacznie polecam :)