ßßß Cookit - przepis na Mielone kotleciki "sumo"

Mielone kotleciki "sumo"

nazwa

Wykonanie

Dlaczego sumo? Ponieważ
wygląd kotlecików skojarzył mi się z japońskimi zapaśnikami,
a właściwie z ich ubiorem ;)
Kawałek wieprzowej karkówki i nieco wołowiny zmieliłam.
Łącznie około 40 dag mięsa.
Dodałam 3 jaja, czubatą łyżkę
mąki orzechowej, 3 łyżki tartego
parmezanu, garść posiekanej
natki pietruszki, pieprz,
łyżkę octu balsamicznego i jedną
drobno pokrojoną dymkę.
Wymieszałam dokładnie wszystkie składniki, odstawiłam na pół godziny.
Z mięsa uformowałam małe, podłużne kotleciki. Obtoczyłam je w bułce tartej wymieszanej z mąką orzechową, usmażyłam.
Każdy "brzuszek" owinęłam ugotowanym wcześniej al dente spaghetti.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/08/mielone-kotleciki-sumo.html