ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 150 gramówmąka 8 łyżek stołowychcebula 1 - 2 sztukjajka 2 sztuknatka pietruszki 1 pęczekprzyprawa warzywna 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Umytą, osączoną wątróbkę pokroić w drobniutką kostkę. Mąkę wymieszać z jajkami i 2 szklankami zimnej wody. Powstałe ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany (jeśli wyjdzie zbyt gęste, rozcieńczyć je wodą, a jeśli będzie za rzadkie - zagęścić mąką). Dodać wątróbki, posiekaną cebulę, natkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Na rozgrzany na patelni olej kłaść łyżką ciasto, formując z niego nieduże placuszki, smażyć je z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z sezonową surówką lub ogórkami małosolnymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: