Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 150 gramów
mąka 8 łyżek stołowych
cebula 1 - 2 sztuk
jajka 2 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
przyprawa warzywna 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umytą, osączoną
wątróbkę pokroić w drobniutką kostkę.
Mąkę wymieszać z
jajkami i 2 szklankami zimnej
wody. Powstałe ciasto powinno
mieć konsystencję bardzo gęstej
śmietany (jeśli wyjdzie zbyt gęste, rozcieńczyć je
wodą, a jeśli będzie za rzadkie - zagęścić
mąką). Dodać
wątróbki, posiekaną
cebulę,
natkę i
przyprawy, dokładnie wymieszać. Na rozgrzany na patelni
olej kłaść łyżką ciasto, formując z niego nieduże placuszki, smażyć je z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z sezonową surówką lub
ogórkami małosolnymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: