Wykonanie
« Powrót  Sernik

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ser twarogowy 1 kilogramów
jaja 6 sztuk
mąka 6 łyżek stołowych
cukier 0,5 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramów
migdały 100 gramów
laska wanilii 1 sztukskórka z
pomarańczy 3 łyżek stołowychWykonanie:
Ser przetrzeć przez sito, dodać
cukier i
jajka. Wymieszać mikserem lub utrzeć w donicy na pulchną masę. Dodać pokrojone w piórka, uprzednio obrane ze skórki
migdały,
skórkę pomarańczową, utartą
wanilię i otoczone
mąką rodzynki. Wymieszać na koniec dodać ciepłe stopione
masło. Gotową masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej obficie
masłem. Piec około 1 godziny w piekarniku w temperaturze 150 stopni C. Amatorzy bardziej wykwintnego sernika mogą posmarować go masą
czekoladową.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: IzaData: 2009-08-25każde ciasto nie tylko sernik zostawiam w wyłączonym piekarniku na jakieś 10 minut porostu wcześniej kończę pieczenie, a następnie delikatnie uchylam drzwiczki żeby mała szparka była i zostawiam na kolejnych 5 minut,
potem robię większa szparę i 5 minut a
potem otwieram i zostawiam tak do wystygnięcia. U mnie to działa , choć sernik z natury raczej zawsze troszkę opadnie wilgotne ciasta tak mają.Autor: wiktorwolszlegerData: 2009-08-20mam pytanie.Co zrobic by sernik po wyjeciu z pieca nie opadł?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: