ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoser twarogowy 1 kilogramówjaja 6 sztukmąka 6 łyżek stołowychcukier 0,5 szklanekmasło 4 łyżek stołowychrodzynki 100 gramówmigdały 100 gramówlaska wanilii 1 sztukskórka z pomarańczy 3 łyżek stołowychWykonanie:Ser przetrzeć przez sito, dodać cukier i jajka. Wymieszać mikserem lub utrzeć w donicy na pulchną masę. Dodać pokrojone w piórka, uprzednio obrane ze skórki migdały, skórkę pomarańczową, utartą wanilię i otoczone mąką rodzynki. Wymieszać na koniec dodać ciepłe stopione masło. Gotową masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej obficie masłem. Piec około 1 godziny w piekarniku w temperaturze 150 stopni C. Amatorzy bardziej wykwintnego sernika mogą posmarować go masą czekoladową.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: IzaData: 2009-08-25każde ciasto nie tylko sernik zostawiam w wyłączonym piekarniku na jakieś 10 minut porostu wcześniej kończę pieczenie, a następnie delikatnie uchylam drzwiczki żeby mała szparka była i zostawiam na kolejnych 5 minut, potem robię większa szparę i 5 minut a potem otwieram i zostawiam tak do wystygnięcia. U mnie to działa , choć sernik z natury raczej zawsze troszkę opadnie wilgotne ciasta tak mają.Autor: wiktorwolszlegerData: 2009-08-20mam pytanie.Co zrobic by sernik po wyjeciu z pieca nie opadł?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: