Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowątroba dowolna 500 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
mleko 0,25 szklanek
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
majonez według uznania
zielenina według uznania
olej 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona wątrobę z mielić w maszynce do
mięsa, dodać
jajka,
mąkę oraz
sodę i wymieszać.. Dodać taka ilość
mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Z masy wątrobowej na
oleju usmażyć niezbyt cienkie naleśniki. Oczyszczone
marchewki i
cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i chwilę poddusić na
oleju, aż nabiorą złocistego. Ostygnięte wymieszać z
majonezem.Na płaski talerz ułożyć naleśnik, posmarować go masą
marchewkowo-
cebulową i przykryć następnym naleśnikiem itd., aż do wyczerpania składników. Gotowy tort wstawić do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem wierzch
tortu posmarować
majonezem, obficie posypać posiekaną
natką pietruszki lub
koperkiem i pokroić na porcje.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: