Wykonanie
« Powrót  Sztukamięs

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
szczypiorek według uznania
pieprz 3 ziarna
cebula 1 sztuk
włoszczyzna - bez
kapusty 1 sztuk
pręga wołowa 500 gramów
wołowina 1,5 kilogramówWykonanie:Umyte
mięso rosołowe włożyć do garnka, zalać zimną
wodą i zagotować. Dodać umyte
mięso na sztukamięs, przykryć i gotować na małym ogniu. Po 30 minutach dodać oczyszczoną, pokrojoną w krążki i przesmażoną na natłuszczonej patelni
cebulę, oczyszczoną
włoszczyznę,
pieprz oraz
sól. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości
mięsa - ok. 2h. Po godzinie doprawić
solą. Przed podaniem pokroić sztukamięs w poprzek włókien na grube plastry i polać niewielką ilością
wywaru. Podawać z
ziemniakami z
wody oraz z warzywami, które się gotowały z
mięsem.Uwagi:Znakomitym dodatkiem do takiej
wołowiny jest świeży starty
chrzan z
jabłkiem i
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: