Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina z kością 1 kilogramówdrobiowe części rosołowe 400 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz ziarnisty według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą
wołowinę zalać 3,5 l zimnej
wody i lekko posolić. Gotować na małym ogniu, usuwając zbierającą się szumowinę. Po 30 minutach dodać opłukane części drobiowe i dalej gotować, odszumowując. Oczyścić
włoszczyznę.
Cebulę opalić na ogniu lub suchej patelni. Gdy
wywar mięsny stanie się już klarowny, wrzucić kilka ziarenek
pieprzu,
cebulę oraz oczyszczone warzywa. Przykryć i wolno gotować ok. 1,5 godziny (im wolniej tym lepiej), aż
mięso będzie miękkie. Rosół przecedzić do wazy i podawać z
makaronem, posiekana
natką i plasterkami
marchewki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: