ßßß Cookit - przepis na Sznycle z cytrynowym sosem

Sznycle z cytrynowym sosem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
brokuły 800 gramów
sznycle wieprzowe 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
makaron 200 gramów
olej 2 łyżek stołowych
biały pieprz według uznania
mąka ziemniaczana 200 gramów
kapary 1 puszka
rosół warzywny 400 mililitrów
cukier według uznania
Wykonanie:
Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki. Mięso myć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Cytrynę sparzyć, pokroić i cienkie plasterki. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki. Brokuły gotować 12 minut w solonej wodzie. Makaron ugotować według przepisu podanego na pakowaniu. Na patelni mocno rozgrzać olej, smażyć na nim sznycle 4 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, odłożyć w ciepłe miejsce, by ie wystygły. Mąkę ziemniaczaną wymieszać na gładko z 3 łyżkami wody. Kapary osaczyć. Na tłuszcz ze smażenia mięsa przełożyć plasterki cytryny, dusić kilka minut na małym ogniu. Dodać kapary i rosół, krótko zagotować. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Makaron i brokuły odcedzić, osaczyć. Ułożyć z mięsem na 4 talerzach, polać sosem. Ewentualnie udekorować natką pietruszki. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6906/Sznycle-z-cytrynowym-sosem