Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brokuły 800 gramów
sznycle wieprzowe 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
makaron 200 gramów
olej 2 łyżek stołowych
biały pieprz według uznania
mąka ziemniaczana 200 gramów
kapary 1 puszkarosół warzywny 400 mililitrów
cukier według uznaniaWykonanie:
Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki.
Mięso myć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Cytrynę sparzyć, pokroić i cienkie plasterki.
Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki.
Brokuły gotować 12 minut w solonej wodzie.
Makaron ugotować według przepisu podanego na pakowaniu. Na patelni mocno rozgrzać
olej, smażyć na nim sznycle 4 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Zdjąć z patelni, odłożyć w ciepłe miejsce, by ie wystygły.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać na gładko z 3 łyżkami
wody.
Kapary osaczyć. Na tłuszcz ze smażenia
mięsa przełożyć plasterki
cytryny, dusić kilka minut na małym ogniu. Dodać
kapary i rosół, krótko zagotować. Sos zagęścić
mąką ziemniaczaną. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem i
cukrem.
Makaron i
brokuły odcedzić, osaczyć. Ułożyć z
mięsem na 4 talerzach, polać sosem. Ewentualnie udekorować
natką pietruszki. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: