ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 800 gramówsznycle wieprzowe 4 sztukcytryna 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniamakaron 200 gramówolej 2 łyżek stołowychbiały pieprz według uznaniamąka ziemniaczana 200 gramówkapary 1 puszkarosół warzywny 400 mililitrówcukier według uznaniaWykonanie:Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki. Mięso myć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Cytrynę sparzyć, pokroić i cienkie plasterki. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki. Brokuły gotować 12 minut w solonej wodzie. Makaron ugotować według przepisu podanego na pakowaniu. Na patelni mocno rozgrzać olej, smażyć na nim sznycle 4 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, odłożyć w ciepłe miejsce, by ie wystygły. Mąkę ziemniaczaną wymieszać na gładko z 3 łyżkami wody. Kapary osaczyć. Na tłuszcz ze smażenia mięsa przełożyć plasterki cytryny, dusić kilka minut na małym ogniu. Dodać kapary i rosół, krótko zagotować. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Makaron i brokuły odcedzić, osaczyć. Ułożyć z mięsem na 4 talerzach, polać sosem. Ewentualnie udekorować natką pietruszki. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: