ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki jagnięce 3 sztukolej 3 łyżek stołowychcukinia, żółta 2 sztukcebula 1 sztukmięta, pęczek 0,5 sztukpapryczka czerwona chili 1 sztukmakaron (cienkie wstążki)400 gramówrosół 400 mililitrówserek mascaepone 120 gramówmąka ziemniaczana 3,5 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso smażyć 10 minut na oleju ze wszystkich stron. Oczyszczone cukinie pokroić w grube plastry, a następnie w słupki. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Umyte listki mięty pokroić w cienkie paseczki, a oczyszczoną papryczkę pokroić w cienkie krążki.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Usmażoną jagnięcinę oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiowa, odłożyć. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, dodać cukinie, podlać rosołem i 100ml wody. Dodać pokrojoną papryczkę i gotować 2 minuty na małym ogniu. Do gorącego sosu włożyć serek i dokładnie wymieszać. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości zimnej wody, krótko zagotować. Na końcu dodać posiekaną miętę, sok i otartą skórkę z cytryny, posolić.Jagnięcinę pokroić w grube plastry, polać przygotowanym sosem i podawać z makaronem. Udekorować listkami mięty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: