Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pierś z kurczaka 4 sztukrosół drobiowy 2 kostek
ryż 3 sztuk
papryka 2 sztuk
śliwki suszone 4 sztuk
maggi 3 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
papryka słodka 1 łyżek deserowych
curry 0.5 łyżek deserowychWykonanie:Składniki na marynatę połączyć.
Filety z kurczaka pokroić w paski i włożyć do marynaty na 1 godz.
Ryż ugotować w 1 l
wody z 2 kostkami rosołu. Oczyszczoną
paprykę i
śliwki drobno pokroić i połączyć z
ryżem, pozostawić pod przykryciem. Filety wyjąć z marynaty, nadziać na patyczki do szaszłyków i smażyć po 5 minut z każdej strony. Szaszłyki podawać ułożone na
ryżu.Uwagi:
ryż w woreczkachAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: