Wykonanie
B ardzo lubię orientalne smaki, dlatego z chęcią zrobiłam k
urczaka po tajsku . Użyłam gotowego sosu. B ardzo mi smakował a, że lubię eksperymenty w kuchni, n astępnym razem spróbuję zrobić podobny sos sama ;).1 tajski sos
curry Uncle Ben's (z małymi kawałkami
kukurydzy i
pędami bambusa)450 g
piersi z kurczaka1 du ż a
cebula300 g
włoszczyzny paskikawałek
paprykiolej do smażenia (2-3 łyżki)2 woreczki dzikiego
ryżuNa rozgrzanym
oleju podsmażyć
cebulę pokrojon ą w kostkę, następnie dodać
mięso . Po chwili wrzucić pokrojoną w paski
paprykę i woszczynę . Smażyć przez kilka minut. Na koniec d odać sos, wymieszać i dusić jeszcze przez 5 minut.Sos idealnie komponuje się z dzikim
ryżem (pamiętajmy, że ugotowanie go to ok.45 minut).