ßßß Cookit - przepis na Paluszki z kurczaka z ketchupem

Paluszki z kurczaka z ketchupem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 1 kilogramów
vegeta 1 łyżek stołowych
olej według uznania
ketchup łagodny 200 mililitrów
curry 0,5 łyżek deserowych
vegeta pikantna 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Wymieszać ketchup z curry oraz vegetą pikantną i odstawić na 60 minut do lodówki.
Mięso pokroić w grube paluszki i posypać vegetą. Paluszki z kurczaka podsmażyć na rozgrzanym w patelni oleju i odsączyć na ręczniku papierowym.
Miseczkę z sosem umieścić na dużym talerzu. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12120/Paluszki-z-kurczaka-z-ketchupem