Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotortille 4 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
papryka kolorowa 2 sztuk
bagietka 0,5 sztuk
filet z kurczaka 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
keczup 1 łyżek stołowych
marchewka 1 sztuk
curry według uznania
przyprawa do drobiu 1 łyżek stołowychWykonanie:
Keczup wymieszać z przyprawą i odrobina
curry. Umyte, osączone
mięso pokroić na paski, przełożyć do miseczki i zalać
keczupem, wymieszać. Po 10 minutach
mięso wrzucić na rozgrzany na patelni
olej i smażyć 7 minut. Trzymać w cieple.Opłukane, osuszone liście
sałaty porwać na mniejsze kawałki. oczyszczone
papryki pokroić w paski. Oczyszczona
marchewkę pokroić w słupki.
Bułkę pociąć w kostkę i zrumienić w piekarniku.Na suchej patelni podgrzać tortille, rozłożyć na nich liście
sałaty,
mięso, grzanki z
bagietki i pozostałe warzywa. Zwinąć i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: