Wykonanie
Ostatnio Anuleq (: http://www.anuleq.blog.pl ) wspomniała o tym daniu i chodziłam kilka dni i trułam o nim wszystkim dookoła, bo na sam widok zdjęcia byłam gotowa rozbić świnkę skarbonkę i zamiast odkładać na wyposażenie mieszkania, kupić WOK. Ale opowiedziałam o tym Mamie i nagle sobie przypomniała, że takowe urządzenie leży u nas głęboko w szafce.Przepis cytuję:zdjęcie pożyczonePotrzebne:-
papryka (uwaga! musza byc wszystkie 3 kolory)- sol-
piers z kurczaka- wok- odrobinka
olejuCycka w kostke, na woka, leciutko osolic, ma byc 'mokry', jak juz bedzie sie nadawal do spozycia dodajesz pokrojona w wieksza kostke (taka jak
kurczak)
papryke, tez lekko solisz... Jak
papryka bedzie miekka i wystarczajaco mokra (ostatecznie mozna dodac odrobine
wody) nadaje sie do jedzenia.Podajesz z
ryzemOkazało się, że to dla mnie za trudne, bo z
kurczaka odparowała mi
woda (przykryłam dopiero po wrzuceniu
papryki - błąd), ale moja wersja wyglądała już z
ryżem tak:
źródło: Anuleq :)