Wykonanie
Parapetówka vol.1 cz.4 »Parapetówka vol.1 cz.3Po
bulionie i azjatyckiej
wieprzowinie w
sherry przyszedł czas na przystawki z parapetówki.Największym powodzeniem cieszyły się wstążeczki z sosem:DROBIOWE WSTĄŻKI

składniki:- 750g
piersi z kurczaka- 3 ząbki
czosnku- 2 łyżki
sosu sojowego-
curry-
olejMięso pokroić wzdłuż włókien w długie paski, lekko rozbić.
Czosnek posiekać. Wymieszać z
curry,
olejem i
sosem sojowym. Marynatą polać
mięso. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Nadziać na szpadki i piec 20 minut w 200°C.SOS
KETCHUPOWO MAJONEZOWY (do wstążeczek)

składniki:- 5 łyżek
ketchupu- 1 łyżka
koncentratu pomidorowego- 6 łyżek
majonezuWszystko dokładnie wymieszać do uzyskania całkiem jednolitej masyźródło: Claudiasobota, 26 stycznia 2008, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze