ßßß
1 opakowanie pszennego makaronu japońskiego1/2 - 1 świeża, czerwona papryczka chilli1/2 czerwonej, słodkiej papryki1/2 szklanki kukurydzy z puszki1 podwójna pierś z kurczakaolej ryżowysól, pieprzszczypta curryMakaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu - nie rozgotować!Na patelni rozgrzać olej ryżowy. Pierś z kurczaka opłukać, oczyścić, pokroić (w paseczki lub kwadraty) i rzucić na olej, lekko podsmażyć. Papryki oczyścić, wykroić gniazda nasienne. Paprykę słodką pokroić w paski lub większe cząstki, papryczkę chilli posiekać jak najdrobniej. Obie papryki wrzucić do kurczaka wraz z kukurydzą, podsmażać ok. 5-10 minut. Dorzucić makaron, doprawić solą, pieprzem i curry, wymieszać i podsmażać jeszcze ok. 3 minut.