ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorumsztyki 4 sztukkapusta włoska, mała 1 sztukczosnek 2 ząbkiwino czerwone 150 mililitrówoliwa 2 łyżek stołowychocet balsamiko 2 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowychboczek wędzony 80 gramówmargaryna 30 gramówgałka muszkatołowa według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, przeciśnięty przez praskę czosnek zmieszać z winem, oliwą, octem, koncentratem i musztardą. Mięso opłukać, osuszyć, odciąć tłuszcz, zalać i odstawić na 30 minut.Kapustę oczyścić, wyciąć głąb i poszatkować. Boczek pokroić w kostkę, dodać kapustę, 0,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Jeśli masa jest za rzadka, można dodać tartej bułki. Uformować kulki. Mięso wyjąć z marynaty, odsączyć, podsmażyć na margarynie po 3 minuty z obu stron na brązowy kolor. Odstawić w ciepłe miejsce. Marynatę wlać do sosu ze smażenia, zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Steki polać sosem i podawać z kulkami kapuścianymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: