ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kosci 500 gramówcebula dymka 2 sztukczosnek 1 ząbkipapryka zielona 0,5 sztukpapryka czerwona 0,5 sztukimbir, kawałek 1 sztuksok pomarańczowy 100 mililitrówocet 3 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychkoncentrat pomodorowy 1 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowycholej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniabiałko 1 sztuksos sojowy 2 łyżek stołowychwódka 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyty schab pokroić w kostkę o boku 2,5 cm. Z białka, soli, wódki i sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone mięso, wymieszać i marynować 30 minut.Oczyszczone papryki pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2,5 cm. Oczyszczone cebulki pokroić podobnie jak papryki. Oczyszczony imbir i czosnek drobno posiekać.Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu.Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek, dodać cebulki i paprykę. Smażyć jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając. Wlać sok pomarańczowy wymieszać z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy. Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i gotować jeszcze przez 1 minutę. Przełożyć na półmisek i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: