ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki imbirowe

Szaszłyki imbirowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kosci 500 gramów
cukinia 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 2 sztuk
imbir swieży 30 gramów
wino białe wytrawne 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
mieszanka \"chińska\" 0 , 5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Obrany imbir pokroić w drobniutką kostkę i wymieszać z koncentratem, winem, sosem sojowym, olejem,pieprzem i przyprawą chińską. Umyte mięso, cebulę i cukinie pokroić w cienkie plastry. Oczyszczoną paprykę pokroić w dość duże kawałki. Warzywa i mięso ułożyć na głębokim półmisku, polać marynatą, przykryć i wstawić na 3,5h do lodówki. Na 4 szpadki nadziewać mięso, paprykę, cukinię i cebulę. Piec na grillu lub w nagrzanym piecyku. W czasie pieczenia smarować marynatą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5925/Szaszlyki-imbirowe