ßßß
 
            
         SKŁADNIKI;5-6 kotletów schabowychpieprzsól1 cebula1 papryka żółta1 papryka zielona1 papryka czerwona - mi dzisiaj zabrakło1 słoik sosu cygańskiego - 500 mlolejbułka tarta2 jajkaPRZYGOTOWANIE;
SKŁADNIKI;5-6 kotletów schabowychpieprzsól1 cebula1 papryka żółta1 papryka zielona1 papryka czerwona - mi dzisiaj zabrakło1 słoik sosu cygańskiego - 500 mlolejbułka tarta2 jajkaPRZYGOTOWANIE; Rozbijamy kotlety, solimy i pieprzymy.
Rozbijamy kotlety, solimy i pieprzymy. Obieramy cebule kroimy w kostkę, paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.Podgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa. Delikatnie dusimy, nie możemy dopuścić do przypalenia bo później sos będzie gorzki.
Obieramy cebule kroimy w kostkę, paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.Podgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa. Delikatnie dusimy, nie możemy dopuścić do przypalenia bo później sos będzie gorzki. Gdy warzywa beda zeszklone dodajemy sos ze słoika i gotujemy przez 5-6 minut.
Gdy warzywa beda zeszklone dodajemy sos ze słoika i gotujemy przez 5-6 minut. Panierujemy kotlety, roztrzepujemy jajka i moczymy kotlet następnie obtaczamy w bułce tartej. Pieczemy na oleju.
Panierujemy kotlety, roztrzepujemy jajka i moczymy kotlet następnie obtaczamy w bułce tartej. Pieczemy na oleju. Danie serwujemy z ryżem tak jak ja serwuje ale również smakuje znakomicie z pieczonymi ziemniakami.SMACZNEGO !!!
Danie serwujemy z ryżem tak jak ja serwuje ale również smakuje znakomicie z pieczonymi ziemniakami.SMACZNEGO !!!