Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 850 gramów
węgierki 300 gramów
czosnek 2 ząbki
imbir - kawałek 1 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
nasiona anyżku 0,25 łyżek deserowych
ocet jabłkowy 1 łyżek stołowych
cebulka 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone
mięso pokroić na kotlety i lekko rozklepać.
Sos: oczyszczone
śliwki pokroić, a
imbir posiekać i włożyć do rondla. Dodać posiekaną
dymkę i zmiażdżony
czosnek,
śliwki,
sos sojowy,
cukier,
anyżek, mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem i gotować 20 minut, od czasu do czasu mieszając, a w razie potrzeby dolać
wodę.
Śliwki powinny się całkiem rozgotować. Wlać
ocet i gotować bez przykrycia 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Przygotowanym sosem posmarować rozklepane plastry
mięsa i upiec z obu stron na grillu. Przełożyć na talerz, polać resztą sosu i podawać z
pieczywem.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z
MięsaSosy i pasty
Komentarze:
Autor:
BeciaData: 2010-06-12
Swoimi przepisami i też tymi, które zgromadziłam w swoich zbiorach, dzielę się z innymi, aby też mogli z nich korzystać. Pozdrawiam.
Becia.
Autor: htomek
Data: 2010-06-09
Becia - ne wiem ile masz lat, skad ejstes ale za twoiomi daniami i za toba pojde gdzie tylko zechcesz !! - to jest rewelacyjne !
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: