ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomorele 600 gramówjajka 4 sztukjagody 120 gramówmargaryna 125 gramówjogurt naturalny 250 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka 250 gramówcukier 250 gramówproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychcukier puder 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte morele pokroić na połówki i usunąć pestki. Włożyć owoce na 2 minuty do wrzątku, odcedzić, przelać zimna wodą i zdjąć skórkę. Margarynę roztopić i przestudzić.Jajka wymieszać mikserem z jogurtem, powoli dolewając stopiona margarynę. Dodać cukier, cukier waniliowy, proszek oraz stopniowo przesianą mąkę. Mikserem wyrobić na jednolita masę. Dodać morele oraz oczyszczone jagody i łyżka wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach, wystudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. oraz udekorować świeżymi owocami.Uwagi:Można użyć morele konserwowe.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: