Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 0,5 sztuk
jajka 4 sztuk
mąka 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
morele 5 sztukaronia 125 gramów
nektarynka według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Umyte
morele naciąć i sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, przekroić na pół i wyjąć pestki, pokroić na cząstki.
Margarynę roztopić i ostudzić.
Jogurt wymieszać z
sokiem z cytryny i razem z
jajkami dodać do roztopionego tłuszczu. Dodać
cukier,
cukier waniliowy,
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i wymieszać. Dodać oczyszczone aronie (kilka zostawić do dekoracji) oraz pokrojone
morele i wymieszać. Ciasto rozłożyć na średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wygładzić. Piec 60 minut w 180 stopniach, wystudzić. Ozdobić pozostałymi
owocami oraz
nektarynką. Posypać obficie
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: