ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0,5 sztukjajka 4 sztukmąka 250 gramówcukier waniliowy 1 sztukcukier 250 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsok z cytryny 0,5 sztukmorele 5 sztukaronia 125 gramównektarynka według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Umyte morele naciąć i sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, przekroić na pół i wyjąć pestki, pokroić na cząstki. Margarynę roztopić i ostudzić. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i razem z jajkami dodać do roztopionego tłuszczu. Dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Dodać oczyszczone aronie (kilka zostawić do dekoracji) oraz pokrojone morele i wymieszać. Ciasto rozłożyć na średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wygładzić. Piec 60 minut w 180 stopniach, wystudzić. Ozdobić pozostałymi owocami oraz nektarynką. Posypać obficie cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: