Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
cukier puder 50 gramów
margaryna 100 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychposypka czekoladowa 2 łyżek stołowych
morele 500 gramów
sok z cytryny według uznania
cukier 4 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i posiekać z
margaryną, dodać
cukier puder,
śmietanę oraz posypkę
czekoladową i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną i posypana
bułka tartą formę do tart. Oczyszczone połówki
moreli skropić
sokiem z cytryny, ułożyć na dnie ciasta i posypać
cukrem. Piec 35 minut w 180 stopniach. Przed podaniem ozdobić pozostałymi
morelami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: