ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówcukier puder 50 gramówmargaryna 100 gramówśmietana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychposypka czekoladowa 2 łyżek stołowychmorele 500 gramówsok z cytryny według uznaniacukier 4 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i posiekać z margaryną, dodać cukier puder, śmietanę oraz posypkę czekoladową i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną i posypana bułka tartą formę do tart. Oczyszczone połówki moreli skropić sokiem z cytryny, ułożyć na dnie ciasta i posypać cukrem. Piec 35 minut w 180 stopniach. Przed podaniem ozdobić pozostałymi morelami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: