Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
soda oczyszczona 1 gramów
przyprawa do piernika 1 sztuk
margaryna 100 gramów
jajko 5 sztuk
cukier 0.8 szklanek
miód 1 szklanek
orzechy 100 gramów
woda 3 łyżek stołowychpolewa
kakaowa 1 sztukWykonanie:
Mąkę wymieszać z
sodą i przyprawą, dodać do utartej
margaryny z
cukrem (0.75 szklanki) i
żółtkami. Dodać
miód i karmel(na gorącej patelni mocno zrumienić 3 łyżki
cukru, dodać
wodę i zagotować), dodać
orzechy i wymieszać na jednolitą masę. Na końcu dodać pianę ubitą na sztywno i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do wąskiej podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblać polewą.Uwagi:posiekane
orzechy, polewa
kakaowa lub czekoladowaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: