Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 600 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
sos tabasco według uznania
fasolka szparagowa konserwowa żółta 10 sztuk
fasolka szparagowa konserwowa zielona 10 sztuk
marchewka 2 sztuk
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną z błon
polędwicę pokroić w poprzek włókien na 5 plastrów. Rozbić je tłuczkiem, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Opłukaną
paprykę posmarować
oliwą i opiec w piekarniku. Zawinąć w folię i wystudzić. Obrać ze skórki, a miąższ posiekać. Oddzielnie zmiksować czerwone i żółte strąki, wymieszać je z łyżka
oliwy, doprawić
sola,
pieprzem oraz
tabasco. Osączyć
fasolkę,a oczyszczone
marchewki pokroić w słupki i z blanszować.Na każdym plastrze
mięsa rozsmarować odrobinę musu
paprykowego, ułożyć po 2 strąki żółtej i zielonej
fasolki, po kawałku
marchewki i ciasno zrolować. Roladki posmarować resztą
oliwy, owinąć folią aluminiową i piec ok. 30 minut w 170 stopniach. wystudzone odwinąć z folii. Podawać udekorowane
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: