Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomieszanka do wypieku pizzy Belbake 1 sztuk
wołowina 200 gramów
ser mozzarela Lovilio 250 gramów
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek terra di Bari według uznania
natka piepruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
sos pomidorowy według uznaniaWykonanie:Umytą i oczyszczoną
paprykę pokroić w paski. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać. Umytą i osączoną
wołowinę pokroić w kostkę.na patelni rozgrzać
oliwę podsmażyć
cebulę,
czosnek i
mięso. kiedy
wołowina zbrązowieje dodać
paprykę, wymieszać, przyprawić całość do smaku
solą oraz
pieprzem i dusić przez kilka minut.Ciasto przygotować wg przepisu na opakowaniu mieszanki do wypieku i wyłożyć nim dno formy, posmarować
sosem pomidorowym, na wierzchu rozłożyć przygotowany farsz i posypać rozdrobnionym
serem mozzarella. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C przez ok. 20 minut, a bezpośrednio przed podaniem posypać
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: