ßßß
Składniki:4 eskalopki wieprzowe2 duże cebule1 czerwona papryka świeża2 ząbki czosnku1/2 płaskiej łyżeczki papryki mielonej1 łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki2 gałązki świeżego tymiankukilka łyżek wodysólpieprzoliwaPrzygotowanie:Eskalopki umyć i osuszyć. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Następnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 C, aby się uparowały (inaczej będą twarde i suche).Cebulę i paprykę posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wrzucić cebulę na patelnię, na której wcześniej smażyły się eskalopki i smażyć chwilę, aż się zeszkli. Dodać paprykę, czosnek, tymianek, pietruszkę i paprykę suszoną. Wymieszać i ok 10 - 15 minut podgrzewać. Następnie dodać 3-5 łyżek wody, wymieszać i dusić przez chwilę. Nie przykrywać. Dodać sól i pieprz. Wymieszać.Warzywa połozyć na półmisku, na wierzchu ułożyć eskalopki. Mięso posypać solą oraz pieprzem.Można udekorować gałązkami tymianku lub listkami pietruszki.Smacznego :)