ßßß Cookit - przepis na Piegowata babka

Piegowata babka

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 0.50 kostek
cukier 20 dekagramów
mąka 20 dekagramów
mak 0.50 szklanek
proszek do pieczenia 0.50 łyżek deserowych
tłuszczu 1 łyżek stołowych
tarta bułka 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem i z jajkami , podczas ucierania dodać drobno pokrojoną wanilię lub inny aromat.
Ucierając wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem spulchniającym, wlać mleko.Można do ciasta dodać garść rodzynek lub łyżkę pokrajanej skórki pomarańczowej, a na końcu wsypać przesiany mak i jeszcze chwilę razem ucierać.
Jeżeli jest zbyt gęste można dodać jeszcze 1-2 łyżki mleka.Wyłożyć do wąskiej długiej blachywysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, wstawić do pieczenia do niezbyt mocno nagrzanegopiekarnika.Po upieczeniu można ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .
Autor: amulet
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5697/Piegowata-babka