Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 0.50 kostek
cukier 20 dekagramów
mąka 20 dekagramów
mak 0.50 szklanek
proszek do pieczenia 0.50 łyżek deserowychtłuszczu 1 łyżek stołowych
tarta bułka 1 łyżek stołowychWykonanie:
Margarynę utrzeć z
cukrem i z
jajkami , podczas ucierania dodać drobno pokrojoną
wanilię lub inny aromat.Ucierając wsypać
mąkę wymieszaną z proszkiem spulchniającym, wlać
mleko.Można do ciasta dodać garść
rodzynek lub łyżkę pokrajanej
skórki pomarańczowej, a na końcu wsypać przesiany
mak i jeszcze chwilę razem ucierać.Jeżeli jest zbyt gęste można dodać jeszcze 1-2 łyżki
mleka.Wyłożyć do wąskiej długiej blachywysmarowanej
masłem i wysypanej
tartą bułką, wstawić do pieczenia do niezbyt mocno nagrzanegopiekarnika.Po upieczeniu można ciasto posypać
cukrem pudrem lub polać
polewą czekoladową .Autor: amuletZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: