Składniki:- 3 szklanki mąki- 1,5 szklanki cukru- 5 jaj- 25 dag margaryny- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 cukier waniliowy- 1 łyżka bułki tartejPrzygotowanie:Prostokątną formę wysmaruj cienko tłuszczem (margaryną).Mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, 0,5 szklanki cukru, 5 żółtek oraz margarynę zagnieść na kruche ciasto.1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę rozwałkować i wylepić nim formę, tak aby powstał niewielki brzeg.Następnie posypać ciasto 1 łyżką bułki tartej. Poukładać na nim połówki śliwek (bez pestek), brzuszkiem do dołu.Zetrzeć na tarce o grubych oczkać połowę schłodzonego ciasta na śliwki.Następnie położyć pianę z białek utartych ze szklanką cukru.Zetrzeć na pianę pozostałą część ciasta.Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 45 minut.