ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojogurt naturalny 2 szklanekśmietanka kremowa 1 szklanekcukier waniliowy 0,5 sztukcukier puder 3 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 0,5 sztuksok z cytryny 0,5 sztukżelatyna 2 łyżek stołowychrabarbar 3 łodygatruskawki 300 gramówcukier 3 łyżek stołowychgalaretka truskawkowa 3 łyżek stołowychWykonanie:Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym oraz pudrem, sokiem i skórka z cytryny. Schłodzona śmietanę ubić na sztywno. Namoczona żelatynę rozpuścić podgrzewając. Połączyć z jogurtem i śmietaną. Przełożyć do foremek i wstawić na 2h do lodówki.Oczyszczone truskawki pokroić w plasterki, a rabarbar pociąć na kawałki, włożyć do rondelka, wsypać cukier i galaretkę. Zalać 1/2 szklanki wody, zagotować i dusić 5 minut. pod koniec duszenia dodać truskawki, wystudzić. Piankę przełożyć na talerzyki i polać przygotowanym sosem owocowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: