Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 2 szklanek
śmietanka kremowa 1 szklanek
cukier waniliowy 0,5 sztuk
cukier puder 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
żelatyna 2 łyżek stołowych
rabarbar 3 łodyga
truskawki 300 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
galaretka truskawkowa 3 łyżek stołowychWykonanie:
Jogurt wymieszać z
cukrem waniliowym oraz pudrem,
sokiem i
skórka z cytryny. Schłodzona
śmietanę ubić na sztywno. Namoczona
żelatynę rozpuścić podgrzewając. Połączyć z
jogurtem i
śmietaną. Przełożyć do foremek i wstawić na 2h do lodówki.Oczyszczone
truskawki pokroić w plasterki, a
rabarbar pociąć na kawałki, włożyć do rondelka, wsypać
cukier i
galaretkę. Zalać 1/2 szklanki
wody, zagotować i dusić 5 minut. pod koniec duszenia dodać
truskawki, wystudzić. Piankę przełożyć na talerzyki i polać przygotowanym sosem
owocowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: