ßßß Cookit - przepis na Pianka jogurtowa

Pianka jogurtowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jogurt naturalny 2 szklanek
śmietanka kremowa 1 szklanek
cukier waniliowy 0,5 sztuk
cukier puder 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
żelatyna 2 łyżek stołowych
rabarbar 3 łodyga
truskawki 300 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
galaretka truskawkowa 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym oraz pudrem, sokiem i skórka z cytryny. Schłodzona śmietanę ubić na sztywno. Namoczona żelatynę rozpuścić podgrzewając. Połączyć z jogurtem i śmietaną. Przełożyć do foremek i wstawić na 2h do lodówki.
Oczyszczone truskawki pokroić w plasterki, a rabarbar pociąć na kawałki, włożyć do rondelka, wsypać cukier i galaretkę. Zalać 1/2 szklanki wody, zagotować i dusić 5 minut. pod koniec duszenia dodać truskawki, wystudzić. Piankę przełożyć na talerzyki i polać przygotowanym sosem owocowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9520/Pianka-jogurtowa