ßßß
Składniki:400 g jogurtu naturalnego3 szklanki truskawek200 ml śmietany kremówki5-6 łyżek cukru3 łyżki żelatyny1 galaretka truskawkowabiszkoptyGalaretkę rozpuścić, odstawić do wystygnięcia. 2 szklanki truskawek zmiksować. Żelatynę rozpuścić. Śmietanę ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru. W misce wymieszać jogurt z musem truskawkowym i pozostałym cukrem. Można to zrobić za pomocą miksera. Dodać ubitą śmietanę oraz żelatynę i dalej mieszać łopatką. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wylać masę jogurtowo-truskawkową i wstawić na 30 minut do lodówki. Gdy masa już nieco stężeje ułożyć na niej pozostałe truskawki i wylać galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego:)