ßßß
Składniki:400 g jogurtu naturalnego3 szklanki truskawek200 ml mleka skondensowanego słodzonego3 łyżki żelatyny1 galaretka truskawkowabiszkoptyGalaretkę rozpuścić, odstawić do wystygnięcia. 2 szklanki truskawek zmiksować. *Żelatynę rozpuścić. W misce wymieszać jogurt z musem truskawkowym i mlekiem skondensowanym. Można to zrobić za pomocą miksera. Dodać żelatynę i dalej mieszać łopatką. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wylać masę jogurtowo-truskawkową i wstawić na 30 minut do lodówki. Gdy masa już nieco stężeje ułożyć na niej pozostałe truskawki i wylać galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.* w zależności od truskawek masa może okazać się rzadsza więc proponuję zwiększyć ilość żelatyny do 4-5 łyżekSmacznego:)