ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 1 kilogramówżelatyna 6 łyżek deserowychcukier 5 łyżek stołowychbiszkopty podłuzne 250 gramówśmietana kremówka 3 szklanekWykonanie:Oczyszczone truskawki, kilka odłożyć, a resztę zmiksować. Mus przetrzeć przez sito. Czwarta część przecieru podgrzać razem z cukrem,mieszając. Dodać wcześniej namoczona w niewielkiej ilości zimnej wody żelatynę, wymieszać i połączyć z pozostałym przecierem oraz śmietaną. Brzegi wysokiej, okrągłej, małej tortownicy wyłożyć pionowo ustawionymi biszkoptami, a środek tortownicy napełnić schłodzonym i zastygającym musem truskawkowym. Na wierzchu rozłożyć pozostałe biszkopty. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem formę na krótko wstawić do gorącej wody i odwracając ja do góry dnem, delikatnie wyłożyć deser na duży okrągły talerz i udekorować resztą pokrojonych truskawek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: