ßßß Cookit - przepis na Nadziewane kwiaty cukini

Nadziewane kwiaty cukini

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kwiat cukinii 14 sztuk
ser biały tłusty 25 dekagramów
parmezan 4 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bazylia świeża 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 sztuk
olej według uznania
Wykonanie:
Zachowując największą ostrożność opłukać kwiaty. Delikatnie osuszyć je ręcznikiem papierowym. Biały ser dokładnie wymieszać z parmezanem, jajkiem, solą, gałką muszkatołową i bazylią. Każdy kielich kwiatu napełnić masą serową, a następnie skręcając za czubek, zamknąć go niczym worek. Mąkę wsypać do miski i powoli dolewać wodę. Mieszać i uzupełniać wodą, tak by otrzymać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Kwiaty zanurzyć w cieście i na mocno rozgrzanym oleju obsmarzać na złoto 2-3 minuty z każdej strony. Osączyć, osolić. Podawać gorące.
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/251/Nadziewane-kwiaty-cukini