Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokwiat
cukinii 14 sztuk
ser biały tłusty 25 dekagramów
parmezan 4 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bazylia świeża 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:Zachowując największą ostrożność opłukać kwiaty. Delikatnie osuszyć je ręcznikiem papierowym.
Biały ser dokładnie wymieszać z
parmezanem,
jajkiem,
solą,
gałką muszkatołową i
bazylią. Każdy kielich kwiatu napełnić masą
serową, a następnie skręcając za czubek, zamknąć go niczym worek.
Mąkę wsypać do miski i powoli dolewać
wodę. Mieszać i uzupełniać
wodą, tak by otrzymać ciasto o konsystencji gęstej
śmietany. Kwiaty zanurzyć w cieście i na mocno rozgrzanym
oleju obsmarzać na złoto 2-3 minuty z każdej strony. Osączyć, osolić. Podawać gorące.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: