ßßß Cookit - przepis na Miodownik

Miodownik

Wykonanie

« Powrót  
Miodownik
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 1 szklanek
Grysik błyskawiczny 7 łyżek stołowych
mleko 500 mililitrów
śmietana 1/3 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
margaryna 25 dekagramów
jajka 2 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
mąka 3 szklanek
cukier waniliowy 1 porcja
Wykonanie:
Mąkę, miód, jajka, 5 dek. margaryny, sodę i śmietaną wymieszać i zagnieść jak kruche ciasto. Podzielić na 3 równe części, każdą z osobna piec na zloty kolor w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut. Mleko i grysik ugotować na bardzo gęsto i ostudzić. Pozostałą margarynę, cukier i wanilię utrzeć na masę i stopniowo dodawać ugotowany grysik cały czas ucierając aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Ułożyć na blasze warstwami ( ciasto, krem, ciasto, krem, ciasto ). Można jeść po 2 godzinach, kiedy zmięknie.
Uwagi:
Wierzch ciasta można dowolnie udekorować czy to cukrem pudrem, czy też polewą.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7754/Miodownik