Wykonanie
Pani Joanna kusi nas orzeszkami na różne sposoby. Ja tam
daję się skusić bez gadaniaNiejeden smyk na pewno też nie oprze się kolorowym orzeszkom.Składniki1 szkl
cukru2 łyżki
miodu1 kostka
margaryny2
jajka1
cukier waniliowy400g
mąki1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
sody400g orzeszków w kolorowej polewieSposób przygotowaniaKrok 1Do miski włożyć
margarynę ,
cukier ,
cukier waniliowy ,
miód i
jajka wymieszać mikserem .Dodać
mąkę ,
sodę i jeszcze raz wymieszać .Przełożyć na stolnicę , dodać większą połowę paczki orzeszków i zagnieść.Krok 2Ciasto lekko rozwałkować , wykrawać dowolny kształt.Na każdym
ciasteczku ułożyć po 3 orzeszki .
Ciasteczka można także zrobić ręką nabierając po kawałeczku ciasta i rozpłaszczyć .Piec w temp. 180 stopni około 15 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyOrzeszki z krememSnikers p. Joanna Łyga – danie konkursoweMiodowiec z
orzechami i kremem budyniowym p. Hani Rostkowskiej – danie konkursoweBabeczki jaglane p. Diany Wasilewskiej – danie konkursowePiernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe