ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 2 sztukwłoszczyzna według uznaniasól według uznaniapieprz według uznanialiść laurowy według uznaniaziele angielskie według uznaniaWinogrona według uznaniawoda według uznaniarosół 2 szklanekwino białe wytrawne 0,5 szklanekocet winny 1 łyżek stołowychżelatyna 2 łyżek stołowychmelisa według uznaniaWykonanie:Mięso zalewamy woda,gotujemy, odstawiamy do wychłodzenia.przygotowujemy galaretę:żelatynę moczymy w niewielkiej il. wody gdy napęcznieje rozpuszczamy w 1/2 szklance rosołu, mieszamy, dokładnie rozpuszczona mieszamy z winem, octem winnym, rosołem i pozostałymi składnikami, cześć wlewamy na spód wychłodzonej salaterki, wkładamy na 2 min do lodówki, wyciągamy i wkładamy winogrona i pokrojone mięso. zalewamy 2 częścią galaretki i wkładamy do lodówki gdzie trzymany nawet kilka godzin. po wyjęciu dekorujemy i już możemy podawać.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: