Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 2 sztuk
włoszczyzna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
Winogrona według uznania
woda według uznaniarosół 2 szklanek
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
ocet winny 1 łyżek stołowych
żelatyna 2 łyżek stołowych
melisa według uznaniaWykonanie:
Mięso zalewamy
woda,gotujemy, odstawiamy do wychłodzenia.przygotowujemy galaretę:
żelatynę moczymy w niewielkiej il.
wody gdy napęcznieje rozpuszczamy w 1/2 szklance rosołu, mieszamy, dokładnie rozpuszczona mieszamy z
winem,
octem winnym, rosołem i pozostałymi składnikami, cześć wlewamy na spód wychłodzonej salaterki, wkładamy na 2 min do lodówki, wyciągamy i wkładamy
winogrona i pokrojone
mięso. zalewamy 2 częścią
galaretki i wkładamy do lodówki gdzie trzymany nawet kilka godzin. po wyjęciu dekorujemy i już możemy podawać.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: