ßßß Cookit - przepis na Kurczak w winnej galarecie

Kurczak w winnej galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 2 sztuk
włoszczyzna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
Winogrona według uznania
woda według uznania
rosół 2 szklanek
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
ocet winny 1 łyżek stołowych
żelatyna 2 łyżek stołowych
melisa według uznania
Wykonanie:
Mięso zalewamy woda,gotujemy, odstawiamy do wychłodzenia.
przygotowujemy galaretę:
żelatynę moczymy w niewielkiej il. wody gdy napęcznieje rozpuszczamy w 1/2 szklance rosołu, mieszamy, dokładnie rozpuszczona mieszamy z winem, octem winnym, rosołem i pozostałymi składnikami, cześć wlewamy na spód wychłodzonej salaterki, wkładamy na 2 min do lodówki, wyciągamy i wkładamy winogrona i pokrojone mięso. zalewamy 2 częścią galaretki i wkładamy do lodówki gdzie trzymany nawet kilka godzin. po wyjęciu dekorujemy i już możemy podawać.
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8808/Kurczak-w-winnej-galarecie