ßßß Cookit - przepis na Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
czosnek granulowany 2 łyżek deserowych
sól według uznania
miód 1 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
pietruszka 1 sztuk
marchew 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
pierś z kurczaka 80 dekagramów
Wykonanie:
Pierś kurczaka pokroić w paski długości ok. 3 cm. Rozgrzać 3 łyżki oleju i obsmażyć mięso do lekko brązowego koloru dodać szklankę bulionu i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Warzywa pokroić w słupki tej samej długości co mięso i podsmażyć na reszcie oleju ok. 10 min. Następnie przełożyć warzywa do mięsa dodać resztę składników i dusić 10 min. Podawać z ryżem.
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: volver88
Data: 2011-06-06
co tu jest chińskiego?
Autor: PROZAiC
Data: 2009-12-31
JAk to nie chińskie? Przecież z ryżem :)
Autor: GJ.
Data: 2009-12-29
bezbadzieja / to zwykła potrawka z chicken
Autor: Dj
Data: 2009-10-05
Koło chińskiego to nawet nie leżało...
Autor: KOLO
Data: 2009-04-28
CZY JA WIEM...?
Autor: Natasza
Data: 2009-02-24
mało chinski jak dla mnie...
Autor: Qlqa
Data: 2008-09-10 w skladnikach jest budyn waniliowy!!!! :D
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1155/Kurczak-po-chinsku