Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 kilogramów
kasza manna 1 szklanek
jajka 2 sztuk
rodzynki 50 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Kurę umyć i osuszyć. Ugotować na sypko
kaszę wymieszać z
jajkami, dodać uprzednio przebrane i umyte
rodzynki i posiekaną nać
pietruszki, doprawić do smaku
cukrem i
solą. Przygotowanym nadzieniem wypełnić jamę brzuszną
kury, posmarować
masłem lub
śmietaną i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C. Gdy się zacznie rumienić, posypać
solą. Gotową
kurę pokroić nożycami do drobiu na porcje i obłożyć na półmisku pokrojonym w plastry nadzieniem. Ozdobić cząsteczkami
cytryny lub
pomarańczy i
pomidorów oraz nacią
pietruszki. Podawać na gorąco z warzywami gotowanymi i surówkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: