Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
olej według uznania
smalec 2 łyżek stołowych
pieprz turecki 2 łyżek deserowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
ocet 1/2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
woda 1 łyżek stołowych
cebula dymka 2 sztuk
orzechy włoskie 4 dekagramów
jajko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
piersi kurczaka 2 sztukWykonanie:Kawałki
mięsa posolić, przyprawić i odstawić na 10 minut. Do ciasta przygotowanego z 1/2 łyżki
mąki ziemniaczanej,
soli i
jajka dodać
mięso. Całość dokładnie wymieszać.
Cebulę dymkę pokroić w kawałki i wymieszać z pozostałą ilością
mąki,
wodą,
cukrem,
octem,
sosem sojowym oraz
solą. Na rozgrzany
olej kłaść
mięso, smażyć ok. 30 sekund,
potem wyjąć je łyżką cedzakową, odsączyć i odstawić. Pokruszone strąki
pieprzu tureckiego bez nasion smażyć na rozgrzanym
smalcu 30 sekund. Włożyć
mięso i, mieszając, smażyć przez 10 sekund, następnie dodać
cebulę dymkę i, mieszając, smażyć ok. 20 sekund. Całość posypać pokrojonymi
orzechami, zamieszać i przełożyć na gorący talerz. Podawać z
makaronem zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: