Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 1 sztuk
migdały 50 gramów
rodzynki 50 gramów
olej według uznania
ser twarogowy 50 gramów
mleko 1 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
sorbet cytrynowy według uznaniaWykonanie:
Kalafior oczyścić, opłukać w zakwaszonej
octem wodzie. Następnie włożyć do wrzącej osolonej
wody z dodatkiem
cukru, ugotować bez przykrycia. Miękki
kalafior wyjąć, podzielić na cząstki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
olejem.
Migdały sparzyć wrzącą
wodą, obrać ze skórki, zetrzeć.
Olej rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne
mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, wymieszać ze
śmietaną, opłukanymi
rodzynkami, startą
skórką pomarańczową; doprawić, zalać
kalafior, posypać przetartym przez sito
serem twarogowym i
migdałami, zapiec w gorącym piekarniku.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: