Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mleko 3,2 % 2 szklanek
jajka 2 sztuk
olej 1 łyżek stołowychset
twarogowy 300 gramów
sól według uznaniamieszanka orzechowa 3 łyżek stołowych
rodzynki 0.3 szklanek
cukier 4 łyżek stołowych
śmietana 12 % 0,5 szklanek
polewa czekoladowa według uznaniaWykonanie:
Mąkę przesiać, dodać do niej 2
jajka uprzednio wbite do spodka (dzięki temu będziemy
mieli 100% pewność że
jajka są świeże) troszkę
soli,
olej,
mleko 3,2%, rozrobić ciasto tak aby miało konsystencje gęstej
śmietany. Rozgrzać
olej na patelni i smażyć cienkie naleśniczki.
Ser twarogowy przemielić przez maszynkę wymieszać ze
śmietaną,
jajkiem,
cukrem, dodać
bakalie i
orzechy mieszane. Masą posmarować naleśniczki, złożyć. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać około 15 minut w temp 180-190 stopni C.Podawać polane
polewą czekoladową.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: ilutka 9240Data: 2009-08-19niedobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: