ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone wołowe 250 gramówmięso mielone wieprzowe 250 gramówziemniak 100 gramówkajzerka 1 sztukmleko 0.75 szklanekwoda gazowana 3 łyżek stołowychjajko 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkinatka pietruszki 3 łyżek stołowychCynamon 1 łyżek deserowycholej według uznaniamąka według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Bułkę namoczyć w mleku, cebulę zetrzeć na tarce. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę, wodę mineralną, jajko, posiekaną natkę, roztarty czosnek, starte ziemniaki, dobrze wyrobić i odstawić do lodówki na 1 godz. Uformować kulki, odtaczać w mące i wrzucić na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażyć z obu stron po 2 minutyAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: