Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 250 gramów
mięso mielone wieprzowe 250 gramów
ziemniak 100 gramów
kajzerka 1 sztuk
mleko 0.75 szklanek
woda gazowana 3 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
olej według uznania
mąka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Bułkę namoczyć w
mleku,
cebulę zetrzeć na tarce. Do
mięsa dodać odciśniętą
bułkę,
cebulę,
wodę mineralną,
jajko, posiekaną
natkę, roztarty
czosnek, starte
ziemniaki, dobrze wyrobić i odstawić do lodówki na 1 godz. Uformować kulki, odtaczać w
mące i wrzucić na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażyć z obu stron po 2 minutyAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: