Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kura 1 sztuk
smalec 4 dekagramów
masło 6 dekagramów
woda według uznania
kajzerka 1.5 sztuk
jajko 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
podróbki z
kury według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mleko według uznaniaWykonanie:Sprawioną i skruszałą
kurę obmyć, osuszyć w ściereczce i na godzinę przed obróbką termiczną natrzeć
solą. Przygotować nadzienie. namoczoną w
mleku bułkę odcisnąć, zemleć w maszynce razem z
wątróbką;
masło utrzeć z
żółtkami, połączyć ze zmieloną masą i ucierać dalej dodając
zieleninę,
sól i
pieprz; z
białek ubić sztywną pianę, dodać
tartą bułkę i wszystko razem ostrożnie, ale dokładnie wymieszać. Wypełnić
kurę nadzieniem (trzeba pozostawić nieco luzu), zaszyć lub spiąć dokładnie
szpilkami, obrumienić na
smalcu ze wszystkich stron w szybkowarze. Wlać około szklanki
wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwagi:Czerstwa
kajzerkaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: