ßßß Cookit - przepis na Kura nadziewana pieczona

Kura nadziewana pieczona

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kura 1 sztuk
smalec 4 dekagramów
masło 6 dekagramów
woda według uznania
kajzerka 1.5 sztuk
jajko 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
podróbki z kury według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mleko według uznania
Wykonanie:
Sprawioną i skruszałą kurę obmyć, osuszyć w ściereczce i na godzinę przed obróbką termiczną natrzeć solą. Przygotować nadzienie. namoczoną w mleku bułkę odcisnąć, zemleć w maszynce razem z wątróbką; masło utrzeć z żółtkami, połączyć ze zmieloną masą i ucierać dalej dodając zieleninę, sól i pieprz; z białek ubić sztywną pianę, dodać tartą bułkę i wszystko razem ostrożnie, ale dokładnie wymieszać. Wypełnić kurę nadzieniem (trzeba pozostawić nieco luzu), zaszyć lub spiąć dokładnie szpilkami, obrumienić na smalcu ze wszystkich stron w szybkowarze. Wlać około szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwagi:
Czerstwa kajzerka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1528/Kura-nadziewana-pieczona