Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żurawiny 250 gramów
pomarańcza 1 sztuk
limonka 1 sztuk
ananas 1 sztuk
jogurt naturalny 200 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Żurawinę oczyścić.
Pomarańczę i
limonkę wyszorować, sparzyć, przeciąć na pół i wycisnąć sok z każdej oddzielnie.
Ananas obrać ze skórki i usunąć trzpień, miąższ pokroić na kawałki. Do rondelka dać
żurawiny, sok z
pomarańczy i podgrzewać na małym ogniu, aż zmiękną, odstawić do ostygnięcia. Schłodzone
żurawiny połączyć z
ananasem, polać
sokiem z limonki i
jogurtem. podawać posypany
cukrem pudrem.Uwagi:
Sałatkę można sporządzić z dowolnych
owoców, np. można połączyć cząstki
pomarańczy (oczyszczone z błonek), pokrojony miąższ
arbuza i
melona, połówki wydrylowanych
winogron,
poziomki lub drobne
truskawki. Dekoruje się wtedy
jogurtem greckim i listkami
mięty.
Sałatkę z
owoców południowych zamiast
jogurtem można polać
rumem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: